Breadcrumb

A Santen Magyarországra vonatkozó adatvédelmi irányelvei

Elkötelezettségünk az adatvédelem iránt

Ezt a webhelyet (www.santenhungary.hu) a Santen Oy („Santen” vagy „Santen Oy”) üzemelteti azzal a céllal, hogy a webhely látogatói (a továbbiakban: „Ön” vagy „a webhely felhasználói”) számára általános információkat kínáljon a Santen tevékenységeiről az alábbiakban leírtak szerint.

A Santen Oy Finnországban és Magyarországon folytatja tevékenységét, melyet finnországi irodáiból irányít. A Santen Oy által az alábbiakban meghatározott irányelvekben leírt módon begyűjtött, Magyarországon élő személyekre vonatkozó személyes adatokat a Santen Oy a hatályos adatvédelmi törvények és szabályozások szerint gyűjti be és kezeli, a jelen irányelvek részletes útmutatásának megfelelően.

A Santennél felismerjük a személyes adatok védelmének fontosságát, és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk ez iránt minden olyan személy esetében, akivel kapcsolatba kerülünk – beleértve a harmadik fél szolgáltatókat, a pácienseket, a klinikai vizsgálatok résztvevőit, a nyilvánosság tagjait, az alkalmazottakat, a szabályozó hatóságok képviselőit, az egészségügyi szervezetek képviselőit, az egészségügyi szakembereket és üzleti partnereket is.

Bevezetés

Ezek az Adatvédelmi irányelvek (a továbbiakban: „irányelvek”) meghatározzák, hogy a Santen hogyan gyűjti, dolgozza fel és védi a Santen azon személyek személyes adatait, akikkel kapcsolatba kerülünk. Az irányelvek célja, hogy segítsenek Önnek megalapozott döntéseket hozni a webhelyünk használata vagy a velünk való kommunikáció során.

Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el ezeket az irányelveket, mielőtt bármilyen személyes adatot közzétenne, és/vagy bármilyen, az ezen a webhelyen közzétett elektronikus űrlapot kitöltene. A webhelyünkre való belépéssel vagy személyes adatainak megadásával Ön beleegyezik személyes adatainak gyűjtésébe, felhasználásába és nyilvánosságra hozatalába a jelen irányelvekben leírtak szerint.

Az irányelvek alkalmazási köre

A jelen irányelvek elsősorban arra hivatottak, hogy információval szolgáljanak a webhelyünk felhasználói, a Santen részvényesei, a Santennel interakcióban lévő nyilvánosság tagjai, a Santen termékeit használó betegek, a Santen által támogatott klinikai vizsgálatok résztvevői és azon személyek számára, akikkel üzleti kapcsolatban állunk, mint amilyenek például a beszállítók, vállalkozók, tanácsadók, szabályozó hatóságok, személyzet, ügynökök, a beszállítók és partnerek képviselői, illetve a Santen irodáinak a látogatói.

Irányelvek és más adatvédelmi nyilatkozatok

E webhely elsődleges célja, hogy információkkal szolgáljon a Santen tevékenységeivel kapcsolatban. Következésképpen a legtöbb esetben nincs szükség a felhasználó személyes adatainak begyűjtésére.

Bizonyos esetekben azonban, például a karrier résznél, a fő kapcsolattartási oldalon és az orvosi vizsgálatok űrlapon az érdekelt felhasználónak ki kell töltenie egy formanyomtatványt/adatrögzítési űrlapot. Ezekben az esetekben a felhasználó saját választása szerint megadhatja a saját adatait, és kiadhat egy adatvédelmi nyilatkozatot, amely meghatározza az adatok és a törvény által előírt, további megadott információk felhasználhatóságát. Javasoljuk, hogy olvassa el ezeket a nyilatkozatokat, mielőtt megadná személyes adatait.

Ugyanakkor, amennyiben korlátozott esetekben szükség van a személyes adatok más célokra történő begyűjtésére is, ez egyértelműen megjelenik a törvény által előírt adatvédelmi nyilatkozatokban, az átláthatóság és a felhasználókban való tudatosítás érdekében.

Ezen adatvédelmi nyilatkozatok célja, hogy meghatározzák az egyes szolgáltatások személyesadat-feldolgozásának a korlátait és módszereit, amelyek szerint a látogató szabadon kifejezheti beleegyezését (ha szükséges), és lehetővé teheti az adatok begyűjtését és későbbi felhasználását.
Az alábbi hivatkozásokra kattintva részletesebb információkat talál arra vonatkozóan, hogy a Santen hogyan dolgozza fel a személyes adatokat a következő témakörökben:

Az általunk gyűjtött személyes adatok

Többek között az alábbi személyes adatokat gyűjthetjük be és dolgozhatjuk fel Önről:

 • Általános adatok, például név, postai és/vagy e-mail-cím, telefonszám, születési dátum és más információk, például fényképek és digitális képek, az Ön kommunikációs preferenciái; a Santenhez intézett kérdései;
 • Szakmai adatok, például a vállalati címe, vállalati e-mail-címe, vállalati telefonszáma, munkaköre/beosztása, tanulmányok, szakmai képesítések, munkatapasztalat, tagságok, szakmai hálózatok, programok és tevékenységek, amelyekben Ön részt vett;
 • Azonosító adatok, például az Ön regisztrációs/azonosító adatai (például személyi igazolványa száma), amennyiben erre szükség van a Santen számára nyújtott szolgáltatások biztosításához, beleértve a Santen telephelyeihez való helyszíni hozzáférést is);
 • Pénzügyi információk, például bank neve, bankszámlák, hitelkártyaszámok (harmadik fél szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások céljából);
 •  Azonosítható vagy nem azonosítható személyekkel kapcsolatos egészségügyi, biometrikus/genetikai adatok, kizárólag abban az esetben, ha az a hatályos jogszabályok szerint szükséges és teljes mértékben megengedett (beleértve a Santen kockázatkezelési és gyógyszerbiztonsági programjait, vagy a Santen webhelyeire látogatók hozzáférhetőségének céljából), illetve
 • A webhelyünk használata vagy a Santennek való szolgáltatásnyújtás során generált digitális adatok, például IP-cím, bejelentkezési felhasználói adatok, alkalmazotti azonosítószám, az Ön által használt böngésző típusa és verziója, időzóna-beállítás, az idő, amennyit a felhasználó egy oldalon töltött, a felhasználói útvonal elemzése és/vagy a felhasználó operációs rendszerével és számítógépes környezetével, a böngésző beépülőmodul-típusaival és -verzióival, az operációs rendszerrel és a platformmal, valamint a cookie-k útján továbbított más adatokkal kapcsolatos további paraméterek. Ezeket az adatokat csak összesített és nem azonnal azonosítható módon gyűjtik be és használják fel; felhasználhatók többek között a felelősség megállapítására a webhely elleni feltételezett bűncselekmények esetén, vagy az állami hatóságok kérésére.

A személyes adatok megszerzésének módjai

A legtöbb esetben a Santen közvetlenül Öntől gyűjti be az adatokat, azonban az is előfordul, hogy nyilvános vagy harmadik féltől származó adatforrásokból szerzünk Önről adatokat, beleértve, többek között, az alábbiakat:

 • Munkáltatójától, amikor szolgáltatóink személyzetének személyes adatait kell feldolgoznunk;
 • A Santen marketing és kutatási célokra, valamint a szakmai adatok ellenőrzése (beleértve többek között a nyilvánosan hozzáférhető adatokhoz, a nemzeti nyilvántartásokhoz vagy harmadik felek adatbázisaihoz való hozzáférés) céljából nyilvános vagy harmadik féltől származó forrásokból gyűjthet adatokat az egészségügyi szakemberekről;
 • Az egészségügyi szakemberek vagy más harmadik felek a betegadatokat átadhatják a Santennek, amennyiben ez a hatályos gyógyszerbiztonsági és kockázatkezelési törvények értelmében szükséges;
 • A Santen adatokat gyűjthet az Ön számítógépéről vagy bármely más eszközről, amelyet a Santen webhelyének felkeresésekor használ – ilyenek például az internetprotokoll (IP), a doménnév, az internetszolgáltató (ISP), adatok az igénylés dátumáról és idejéről, illetve a nyomkövetési technológiák által nyújtott más információk. Kérjük, tekintse meg Cookie-használati irányelveinket.
 • Az adatok a hatályos adatvédelmi törvények betartásával megoszthatók a Santen Csoporton belül, amely leányvállalatainkat is magába foglalja szerte a világon.

Amikor személyes adatok megadását kérik Öntől, megtagadhatja azt. Azonban ha úgy dönt, hogy nem ad meg olyan adatokat, amelyekre szükségünk van az igényelt szolgáltatások biztosításához, előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani az Ön számára ezeket a szolgáltatásokat. 

A személyes adatok feldolgozásának céljai

A Santen személyes adatait csak a hatályos jogszabályok által engedélyezett célokból és a jelen irányelvekben meghatározott feltételekkel összhangban dolgozza fel – ezek a jogszabályok többek között az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. magyarországi törvény, amelyet a 2018. évi XXXVIII. törvénnyel módosítottak, illetve a finnországi adatvédelmi törvény. Az adatfeldolgozási tevékenységek céljai lehetnek többek közt:

 • Vállalkozásunk irányítása, illetve javak és szolgáltatások biztosítása az Ön számára:  vállalkozásunk és szolgáltatásaink felügyelete, beleértve az Ön/az Ön munkáltatója és a köztünk létrejött megállapodásokból eredő kötelezettségeink teljesítését is (pl. számlázás kezelése).
 • Az egyénekkel való kapcsolataink/kommunikációnk kezelése: például válaszadás az alkalmazásokkal, vizsgálatokkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre és megjegyzésekre, egyének meghívása a Santen rendezvényeire, javaslatok megfogalmazása a jövőbeni szolgáltatási igényekre vonatkozóan.
 • Együttműködési és kutatási célokra: például annak lehetővé tétele érdekében, hogy a Santen megalapozottabb és objektívebb döntéseket hozzon az egészségügyi szakemberek és a legfontosabb véleményformálók felismerésében, a velük való kapcsolattartásban, illetve az egészségügyi szakemberekkel való együttműködési kapcsolat kezelésében.
 • Toborzás: szakmai adatok feldolgozása a Santennél meghirdetett állásajánlatokra való egyéni alkalmasság felmérése érdekében.
 • Piackutatás: az egyénekkel kapcsolatos adatok feldolgozása törvényes piackutatási célokból. A betegekkel és az egészségügyi szakemberekkel végzett felmérések és interjúk segítségével is gyűjtünk adatokat, melyek segítenek termékeink és szolgáltatásaink javításában.
 • Direkt marketing: promóciós anyagok biztosítása, illetve marketing és promóciós tevékenységek folytatása az egyénekkel a hatályos törvényeknek megfelelően.
 • Webhely funkciók: annak biztosítása, hogy webhelyünk tartalma a lehető leghatékonyabban jelenjen meg az Ön és az Ön készüléke számára.
 • Jogi vagy szabályozási kötelezettségek, a bűnüldöző szervek utasításai és bírósági végzések: jogi vagy szabályozási követelményeinknek való megfelelés (az adatbiztonságra és a termékminőségire vonatkozó panaszok jelentése) vagy az átláthatósági követelmények teljesítése az általunk az egészségügyi szolgáltatók számára történő értéktranszferek vonatkozásában).

A Santen a személyes adatokat további célokból is feldolgozza, amennyiben ez jogszerű (például archiválási, tudományos vagy piackutatási célokra), illetve ha erre kötelezi a törvény (például az információk jelentése a Santen kockázatkezelési és gyógyszerbiztonsági kötelezettségei miatt).

A feldolgozás jogalapja

A Santen az alábbi feltételek (egy vagy több) alapján dolgozza fel a személyes adatokat:

 • Ha beleegyezését adta (mely esetekben az ilyen beleegyezés bármikor és indokolás nélkül visszavonható);
 • Ha ez szükséges az Önnel szemben fennálló szerződéses kötelezettségek teljesítése érdekében;
 • Ha a feldolgozás jogi kötelezettségünk teljesítéséhez szükséges;
 • Ha a feldolgozás az egyén létfontosságú érdekeinek védelméhez szükséges;
 • Ha a feldolgozás közérdekből vagy egy közfeladat elvégzéséhez szükséges; vagy
 • Ha a feldolgozás a Santen jogos érdeke, például ha tudományos és statisztikai kutatási célokra, tudományos fejlesztésre, termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése céljából dolgozza fel az adatokat, vagy annak érdekében, hogy biztonsági intézkedéseket hozzon a Santen alkalmazottainak, vállalkozóinak, pácienseinek, információinak és egyéb eszközeinek a védelmére, a bűncselekmények (például csalás, pénzügyi bűncselekmények, szellemi és ágazaton belüli tulajdon ellopása, valamint az integritás biztosítása annak gyártási és egyéb műveletei során) megelőzésére, illetve egyéb módon történő, üzleti tevékenységünk végzéséhez feltétlenül szükséges felhasználás esetén.

Különleges adatkategóriák

A fentieken kívül, amikor a Santen az egyénekre vonatkozó különleges kategóriájú adatokat (az egyének egészségi állapotára, etnikai hovatartozására, vallására, szakszervezeti tagságára, genetikai és biometrikus adataira stb. vonatkozó információkat) dolgoz fel, ezt kizárólag a hatályos törvényekkel és rendeletekkel összhangban teszi. Az ilyen jellegű feldolgozás esetében a Santen az alábbi feltételekre támaszkodik:

 • Ha az egyének kifejezett beleegyezésüket adják;
 • Ha a foglalkoztatáshoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek vonatkozásában szükséges;
 • Ha ez egyének létfontosságú érdekei miatt szükséges;
 • Ha a feldolgozás egészségügyi ellátás vagy foglalkozás-egészségügyi ellátás céljából szükséges, az egészségügyi szakemberrel kötött szerződés alapján; illetve
 • Ha a feldolgozás tudományos kutatáshoz szükséges.

Más webhelyekre történő átirányítás

Erről a webhelyről megfelelő hivatkozások révén harmadik felek más webhelyeihez kapcsolódhat. A Santen nem támogatja és nem ajánlja ezeknek a webhelyeknek a tartalmát vagy szolgáltatásait, és nem vállal felelősséget a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos tevékenységekért, illetve bármilyen olyan tevékenységért vagy harmadik fél által birtokolt webhelyek tartalmáért, amelyekre weboldalunkon hivatkozást talál. Javasoljuk, hogy olvassa el és vegye tudomásul az összes meglátogatott webhely adatvédelmi irányelveit és más jellegű irányelveit. Ne feledje, hogy a jelen irányelvek állításai kizárólag a Santen által gyűjtött adatokra vonatkoznak.

Az adatfeldolgozás helye és a továbbítás módjai

A Santen Oy Finnországban található. A Santen leányvállalatai révén Japánban és a világ más országaiban is folytat üzleti tevékenységet. Az Önnel kapcsolatos személyes adatok hozzáférhetők lehetnek a Santen Európai Unióban („EU”)/az Európai Gazdasági Térségben („EGT”), illetve, a hatályos adatvédelmi jogszabályok által megengedett mértékben, az EU-n/EGT-n kívüli Santen-leányvállalatok számára, valamint a Magyarországon, Finnországban, az EU-ban/EGT-ben vagy globálisan letelepedett egyes szállítók és partnerek számára.  

Ha a Santen olyan országokban dolgozza fel a személyes adatokat, amelyek nem biztosítanak ugyanolyan szintű adatvédelmet, mint Magyarország vagy Finnország, a Santen észszerű és megfelelő jogi, technikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket foganatosít az adatkezelés biztonsága érdekében, és különösen azért, hogy megvédje személyes adatait az illetéktelen hozzáféréstől, felhasználástól vagy közléstől. Az Európai Bizottság által elfogadott megfelelőségi határozat hiányában a Santen megfelelő adattovábbítási mechanizmusokat fog bevezetni (például az EU-s általános szerződési feltételek) a Finnországból egy nem EU-s/EGT-s harmadik országban található kapcsolt vállalkozáshoz vagy egy harmadik félhez (adatkezelő vagy -feldolgozó) történő, határokon átnyúló adattovábbítások esetében azzal a céllal, hogy biztonságossá tegye az ilyen jellegű adattovábbításokat, és elérje az adatvédelem egy megfelelő szintjét.

Harmadik felekkel kötött szerződéses megállapodások és nemzetközi adattovábbítás

Adatkezelőként a Santen célja a magas szintű adatvédelem és titkosság megteremtése az érintettek és partnerei számára egyaránt. Ebből a célból a Santen kifejlesztett egy, az adatvédelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó speciális nyelvezetet, amelyet a Santen érdekében adatfeldolgozóként eljáró harmadik fél szolgáltatókkal kötött szerződéses megállapodásokban használ, a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően.

Az adatvédelmi előírásoknak megfelelő szerződéses megállapodások révén a Santen meghatározza az adatfeldolgozói és azok alfeldolgozói (ha vannak ilyenek) által végzett adatfeldolgozási tevékenységek körét, tárgyát, időtartamát és célját, illetve a feldolgozott személyes adatok típusait és az érintettek vonatkozó kategóriáit. Ugyanakkor részleteket közöl a szolgáltató adatfeldolgozóként vállalt kötelezettségeivel kapcsolatban, beleértve irányadó jelleggel a titoktartási kötelezettségeit, az adatvédelmi incidens esetén követendő eljárást, az érintettektől és a hatóságoktól érkező vizsgálati kérelmekkel kapcsolatos együttműködést, az adatvédelmi hatásvizsgálatok elvégzésében nyújtott segítséget, a határokon átnyúló adattovábbítás esetén végrehajtandó nemzetközi adattovábbítási mechanizmusokat, az alfeldolgozók átvilágításának és bevonásának különleges szabályait, a megfelelő biztonsági intézkedések végrehajtását és a személyes adatok megsértéséből fakadó kártérítési kötelezettségeket.

Szolgáltatóinknak átláthatónak kell lenniük, és előzetesen tájékoztatniuk kell bennünket leányvállalataikról és minden olyan külső munkatársukról (akik alfeldolgozóként tevékenykednek), amelyek/akik részt vehetnek a feldolgozási tevékenységekben. Abban az esetben, ha egy szolgáltató és/vagy annak bármely munkatársa Magyarországon, Finnországon, az EU-n és/vagy az EGT-n kívül található, szükség esetén kérjük, hogy az ilyen harmadik felekkel is végezzenek megfelelő adattovábbítási mechanizmusokat a folyamatban lévő továbbítások lefedésére; különösen az Európai Bizottság által jóváhagyott EU-s általános szerződési feltételek esetében, megfelelőségi határozat és/vagy az ilyen harmadik felek által teljesített, más adatvédelemmel kapcsolatos tanúsítványok hiányában. Ez a megközelítés magas szintű adatvédelmet biztosít és tart fenn azoknak az egyéneknek a számára, akikkel Magyarországon, az EU-ban és azon kívül kapcsolatba lépünk.

A személyes adatok közlése

A személyes adatokat nem terjesztik meghatározatlan címzettek között. A Santen az Ön személyes adatait csak a szükséges mértékben közli harmadik fél címzettekkel, amennyiben ez észszerűen megengedett törvényes üzleti céljainak elérése érdekében, és a hatályos törvény előírja. Személyes adatait csak a hatályos törvények betartása mellett közöljük, és személyes adatainak védelme érdekében szerződéses megállapodások révén megfelelő biztosítékokat határozunk meg.

A Santen üzleti tevékenységének folytatása érdekében a személyes adatokat az alábbi harmadik felekkel is közölheti: állami/szabályozó hatóságok/kormányzati szervek (kormány, beleértve a szociális és juttatási osztályokat is), harmadik felek, amelyek szolgáltatásokat biztosítanak a Santennek (például, de nem kizárólagosan a szolgáltatásokat nyújtó, auditokat lebonyolító, informatikai szolgáltatásokat nyújtó, klinikai vizsgálatainkat segítő vagy irányító, tanácsadó/kiszervező vállalatok, tárhelyszolgáltatók, rendezvényszervező ügynökségek, utazási irodák, bankok és biztosítótársaságok, valamint egyéb támogatási és adminisztratív szolgáltatók, amelyek támogatási szolgáltatásokat biztosítanak számunkra), üzleti partnerek és együttműködők (például vállalaton kívüli tudósok, diagnosztikai laboratóriumok), akik felülvizsgálják és segítik a Santent az egészségügyi követelményeknek való megfeleléssel kapcsolatos tevékenységekben. Személyes adatok közlésére ezenfelül akkor kerülhet sor, ha a Santent vagy lényegében az összes eszközünket egy harmadik fél megvásárolja – ebben az esetben az egyénekkel kapcsolatos rendelkezésünkre álló személyes adatok átruházott eszközként lesznek nyilvántartva –, illetve ha a Santen köteles valamely jogi vagy szabályozási kötelezettség vagy kérelem teljesítése érdekében közölni vagy megosztani az egyének adatait.

Részletes információkat az adatfeldolgozók nevéről a Santen EMEA (Európa/Közel-Kelet/Afrika) térségre kiterjedő adatvédelmi irodájától kérhet az alábbi e-mail-címen: privacy-emea@santen.com.

Biztonság és adatmegőrzés

Megteszünk minden észszerűen szükséges lépést annak biztosítása érdekében, hogy az adatait biztonságosan, illetve a jelen irányelvekkel, az alkalmazandó adatvédelmi törvényekkel és előírásokkal, valamint a nemzetközi biztonsági szabványokkal összhangban kezeljük. Az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott összes adatot biztonságos szervereken tároljuk, illetve a biztonságra vonatkozó irányelveinknek és szabványainknak megfelelően férünk hozzá és használjuk fel ezeket. A Santen észszerű fizikai, technikai és vezetői ellenőrzéseket és biztonsági intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy személyes adatai védve legyenek az illetéktelen hozzáférés, közlés, módosítás és megsemmisítés ellen. Ilyen intézkedések lehetnek többek között a tűzfalak, a hozzáférés ellenőrzése, az adatok titkosítása a tárolás során, a feladatok szétválasztása és hasonló biztonsági protokollok. Személyes adataihoz a Santen alkalmazottai csak korlátozott számban férhetnek hozzá – csak azok, akiknek a feladataik elvégzéséhez észszerű módon szükség van az ilyen adatokra, illetve azok a harmadik felek, akikkel a Santen szerződést köt, hogy üzleti tevékenységet folytassanak a nevében. Munkatársaink képzésben részesültek az adatvédelem fontosságával, illetve a személyes adatok megfelelő és biztonságos kezelésével kapcsolatban.

Személyes adatait csak annyi ideig tároljuk, amennyi időre feltétlenül szükség van az adatgyűjtés céljainak és bármely más megengedett kapcsolódó célnak az eléréséhez. Az adatok hosszabb ideig is megőrizhetők, ha az alkalmazandó törvények vagy rendeletek előírják, illetve lehetővé teszik ezt a Santen számára. Amikor nincs többé szükség az adataira, azokat vagy visszafordíthatatlanul névtelenítik (és a névtelenített adatokat megtarthatják), vagy biztonságosan megsemmisítik.

Automatizált döntéshozatal

A Santen nem vállalja a weboldalán keresztül, vagy kizárólag az egyének automatizált feldolgozásán (beleértve a profilalkotást is) alapuló döntéseket, hacsak erről másképp nem tájékoztatjuk önt.

Marketinggel kapcsolatos választási lehetőségek

Ha az Ön adatait marketing célokra kívánjuk felhasználni, vagy ha ilyen célból harmadik féllel közöljük azokat, szükség esetén a beleegyezését kérjük ehhez. Termékeink és/vagy szolgáltatásaink elektronikus hírközlésen (pl. e-mailen) keresztül történő közvetlen hirdetése esetén megtesszük a hatályos jogszabály által előírt lépéseket annak érdekében, hogy felajánlhassuk Önnek azt a módszert, amellyel Ön hozzájárulhat további reklámanyagok fogadásához. Mindenesetre Önnek mindig jogában áll tiltakozni a személyes adatok direkt marketing célú felhasználása, valamint a tudományos információk és hírlevelek küldése ellen, és/vagy visszavonni a beleegyezését. A jogokat ugyanakkor bármikor gyakorolhatja úgy, hogy kapcsolatba lép velünk az alábbiak szerint.

Az Ön adatvédelemmel kapcsolatos jogai

A hatályos törvények értelmében és bármilyen jogi korlátozás esetén önnek jogában áll felkérni bennünket az alábbiakra:

 • További részletek megadása személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban;
 • Hozzáférés biztosítása az Ön számára a birtokunkban lévő személyes adataihoz;
 • Minden olyan pontatlanság helyesbítése a birtokunkban lévő személyes adatokban, amelyek pontatlannak vagy hiányosnak bizonyulnak;
 • Minden olyan személyes adat törlése, amelynek felhasználására többé már nincs törvényes alapunk;
 • Önnek vagy egy harmadik félnek az Ön adatainak átadása digitális formátumban (adathordozhatóság);
 • Egy adott feldolgozás leállítása, amikor Ön visszavonja a hozzájárulását;
 • Az adatok feldolgozásának jogos érdekein vagy a közérdeken alapuló feldolgozásának ellenzése, kivéve, ha a feldolgozás vállalásának indokai többet nyomnak a latban az adatvédelmi jogainak a sérelménél; illetve
 • Az Ön adatai feldolgozásának bizonyos vonatkozásainak korlátozása.

Az adatfeldolgozással kapcsolatos kérelmeket a Santen EMEA (Európa/Közel-Kelet/Afrika) térségre kiterjedő adatvédelmi irodájához kell beküldeni, e-mail-cím: privacy-emea@santen.com.

Ha nem kezeljük időben a kérését, vagy ha Ön nem elégedett e jogok gyakorlására vonatkozó válaszunkkal, Ön jogosult panasz benyújtására a lakóhelye illetékes felügyeleti hatóságához; a magyarországi felügyeleti hatóság (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – NAIH) weboldalát itt találja. Ön ugyanakkor a Santen Oy felügyeleti hatóságánál is tehet panaszt; az Adatvédelmi Biztos Hivatala (Tietosuojavaltuutetun toimisto) itt érhető el.

Irányelvek frissítése

A Santen fenntartja magának a jogot, hogy időről időre módosítsa a jelen irányelveket a technológiai fejlődés, a jogi és szabályozási változások, valamint a Santen üzleti gyakorlatai tükrözése érdekében, a hatályos törvények betartásával. Ha a Santen megváltoztatja az adatvédelmi gyakorlatát, a jelen irányelvek frissített változata tükrözni fogja ezeket a változásokat azáltal, hogy a jelen irányelvek végén feltüntetett hatálybalépés dátumának frissítésével közzéteszi a módosításokat. Ezért azt javasoljuk, hogy időnként látogasson el erre az oldalra, és tájékozódjon személyes adatai használatával kapcsolatban.

Elérhetőség

Ha kérdései merülnének fel a jelen irányelvek vonatkozásában, vagy pedig további információkra lenne szüksége a Santen adatvédelmi gyakorlatával kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Santen EMEA (Európa/Közel-Kelet/Afrika) térségre kiterjedő adatvédelmi irodájával az alábbi e-mail-címen: privacy-emea@santen.com

Utolsó frissítés: 2020. szeptember 24.